Liderstvo i izazovi

Pozicija tržišnog lidera znači početak ozbiljne borbe za njeno očuvanje. Sastavni deo te borbe je procena snage i verovatnoće da li će i kada, oni koji takođe trče istu trku, uspeti da vas sustignu. Za opstanak na vrhu nema garancija, on podjednako zavisi od vas ali i od onih koji teže istom dometu.

Globalno uspešni koji na vrhu traju decenijama, precizno razumeju razliku između liderstva i efikasnog upravljanja. U osnovi svakog uspeha je efikasno upravljanje (organizacija, kompetentnost, delegiranje i visoka performansa) ali liderstvo je ’’tajni sastojak’’ koji uspeh čini značajnim i održivim. Reč je o principu koji važi u kompletnom društvenom spektru – od korporativnog sveta, biznisa, kulture do politike. Liderstvo je dakle u osnovi zapaženog i održivog uspeha. Ono je fokusirano na viši cilj i njegov zadatak nije da stekne moć (power) već da neprekidno osnažuje (enpowering) kako je to sjajno objasnio Umar Haque u tekstu: ’’Are you a leader, or just pretending to be one?’’.

Moje konsultantsko iskustvo dugo osamnaest godina, pokazuje da je liderstvo kao profesionalna odrednica veoma privlačno u poslovnim krugovima. Liderstvo se sve više potencira u korporativnom svetu. I podstiče. Upravo iz razloga koji je prethodno naveden. Održivi uspeh. Ali i ne samo zbog toga. Do lidera se dolazi pozitivnom selekcijom. Ako želite globalni, održivi uspeh u svom sistemu, vi morate prepoznavati one koji imaju potencijal za lidera. Ukoliko to ne činite, njihova liderska komponenta će učiniti da oni odu od vas. I uspeju negde drugde. Za svoj ili nečiji račun.

Neophodno je i dodati i tu nema nikakve sumnje, lideri se rađaju. Podsticanje liderstva koje smo naveli kao aktivnost koja je prisutna u velikim sistemima, zapravo je proces pozitivne selekcije koji ne može biti uspešan ako sistem na svim nivoima ne stvara ambijent da se oni pojave. To znači da je su svi važni, od najniže do najviše lestvice i da efikasnost na svakom nivou služi kristalizaciji procesa pojave lidera. Ono što međutim ova postavka omogućava jeste konstruktivno sagledavanje i prihvatanje očiglednosti razloga zbog kojih ne može svako da bude lider. Kada su stvari tako postavljene, onda se lider poštuje upravo zbog izuzetnosti koju poseduje. Sistem nastoji da mu omogući rezultate jer je on ključna komponenta uspeha na dugi rok. Istovremeno, svi ostali se bore da što duže ostanu u njegovom okruženju. Jer, lider je taj koji vidi ono što drugi ne vide i pretvara mogućnosti u uspeh.

Možda se i vama sada liderstvo čini privlačnim i vrednim pokušaja. Ali, ne samo da se liderstvo ne pokušava (ono jeste ili nije), liderstvo je zaista kretanje na veoma neizvesnom terenu i veoma težak i kompleksan posao. Vi vidite jako dobro, posebno ono što drugi ne vide, verujete u ono što može da bude a što je, znam iz ličnog iskustva, za većinu ’’nemoguća misija’’. A potrebno je da vam veruju, da vas slede i da rade u ostvarenju cilja za koji samo vi verujete da je dostižan. Kako vam se sviđa ta dimenzija u svetu globalnih poslovnih ’’nemogućih misija’’ u kojima se od prepoznatog lidera očekuje, da ne kažemo podrazumeva, uspeh ekspedicije !?

U tekstu ’’Are you a leader, or just pretending to be one?’’, Umar jasno podvlači: ’’A leader isn’t a salesman’’ i objašnjava: ’’Leader’s fundamental role isn’t merely to perform the same tasks as yesterday, just more efficiently; it is to redefine the idea of performance entirely’’. Fenomenalno i veoma slikovito objašnjenje ovih tačnih tvrdnji potražite u dokumentarnom filmu ’’Palio’’ rediteljke Cosime Spender (2015) koji je nedavno prikazan na zatvaranju festivala dokumentarnog filma ’’Sedam veličanstvenih’’ u Beogradu.

Palio je naziv za konjske trke koji se dva puta u toku svakog leta (u julu i avgustu) održavaju i italijanskom gradu Siena i predstavljaju tradiciju koja se neguje još od srednjeg veka. Deset konja i deset jahača predstavljaju deset od ukupno sedamnaest kontrada (kvartova) grada Siene. Živopisnosti i strasti koja prati ovo takmičenje doprinosi tradicija jer, osim što svaki kvart ima svoj srednjevekovni simbol, oni imaju dugu istoriju međusobnih odnosa – od prijateljstva do jakih animoziteta. Trka se održava na Piazza del Campo, božanstvenom trgu u srcu Siene.

Ono što istoriju ove trke čini jedinstvenom je poenta tradicije koja se neguje a to je koncept maksimalnog onemogućavanja fer borbe. Spektar radnji koji čine taj koncept je nezamisliv za sport u njegovom modernom poimanju. Čuvari tog koncepta, u kojem je čak i korupcija legalizovana i transparentna, objašnjavaju da je ideja da se učini sve kako bi se ispostavilo kome je ’’sudbina naklonjena’’. A za taj trenutak istine, ostavljeno je samo 90 sekundi koliko trka traje.

Film koji sam preporučila posvećen je zaokretu u performansi. Posle trinaest uzastopno dobijenih trka zahvaljujući apsolutnoj kontroli celokupnog toka – od priprema do trke, suvereni vladar Palia, detronizovan je snagom volje i željom za pobedom mladića koga je još kao dečaka prepoznao i doveo da trenira.

Pobedila je snaga volje. Želja za uspehom. Momak je pobedio trenirajući vredno ali sanjajući pobedu, ne posluživši se ni jednom mahinacijom koja mu je, kao što rekosmo, bila na raspolaganju. I, ne samo da je pobedio jednom. Nego je pobedio u dva Palia za redom, što je, kako kažu organizatori, statistički nemoguće.

Dakle, ne može svako da se izbori sa nemogućim okolnostima. Ali lider može.

I naš Novak Đoković je kao dečak govorio da želi da bude svetski broj jedan. I postao je to. Vredno je trenirao, bez sumnje. Ali iznad svega, on ima lidersku komponentu. Zbog nje je broj jedan, drži se dobro i još dugo će. A i nama je lepo što ga imamo. I navijamo i ne spavamo. I srećni smo u njegovoj blizini.

Bilo bi dobro kada bismo razmislili kako da doprinesemo da nam se lideri ukazuju kroz pozitivnu selekciju a ne kroz nemoguću misiju. Isključivo zbog toga što je to jedini način da ovde ostanu i pomognu da dobijemo trku sa nedopustivo mnogo izgubljenog vremena.

Važi za sve oblasti društvenog života. Ali, počnimo sa ekonomijom. I preduzetništvom. Mladih i obrazovanih. Onih sa idejom. I snom o pobedi.
Svaki put kada se nađem privatno u Londonu, prvo što uradim je poseta hramu savremene umetnosti -Tate Modern Gallery. Ponekad se prethodno obavestim koju od posebnih izložbi mogu da očekujem, ali dešava se da jednostavno sve to preskočim i prepustim se iznenađenju. Na tom mestu jednostavno nema promašaja a malo ignorisanja svih mogućnosti prethodnog obaveštavanja čini život spontanijim i lepšim.
Read more »
Nedavno sam primetila zanimljivu tezu na Linkedin-u: ’’Ako želite svakoga da učinite srećnim nemojte biti lider – budite prodavac sladoleda’’. Neko je u komentaru primetio da bi se ova teza mogla osporiti i dokazati kao netačna. Naravno, sve zavisi od ugla gledanja. Ali, mislim da se u ovoj tezi nalazi zanimljiva pouka vredna pažnje.
Read more »
Verovatno vam se dogodilo da ne uspevate da postignete željeni cilj jer druga strana bez koje to ne bi bilo moguće, ne razume vašu poziciju, potrebe ili nameru. Kako niko od nas ne može bez interakcije sa okruženjem, važno je da radimo na sopstvenoj sposobnosti da budemo shvaćeni na način koji će nam omogućiti da sa istim tim okruženjem budemo u razmeni koja će biti obostrano korisna i dinamična.
Read more »
Upravljanje reputacijom je veoma važan aspekt u međunarodnom poslovanju. Što veći sistem, što uspešnije poslovanje, što veći i kompleksniji tržišni spektar koji obuhvataju aktivnosti jedne kompanije, to su oblikovanje, izgradnja i očuvanje reputacije važniji i bliži u uticaju na sveukupni poslovni uspeh. Ova praksa postoji već dugo i na našem tržištu i razvijena je kako u korporativnom sektoru tako i u drugim privrednim sektorima koji čine celinu naše poslovne i privredne zajednice. Takođe, u skladu sa svetskom praksom ali i potpuno logično, upravljanje reputacijom čelnih ljudi poslovnih sistema, aktivna je oblast i kod nas.
Read more »
Odgovarajući na temu ’’Kada bih vladao svetom’’ čuveni pisac i intelektualac Umberto Eko je u najnovijem broju Nedeljnika, na temu stanja visokog obrazovanja u Italiji, rekao: ’’Sada su prve tri godine fakulteta previše lake – studenti uopšte ne moraju da čitaju knjige duže od stotinu strana. Oni koji su na vlasti moraju da shvate da je neophodno da budeš izazvan da bi odrastao.Kada sam ja studirao, čitao sam na hiljadu stranica i nije mi ništa bilo!’’
Read more »
U izazovnim ili otežanim tržišnim uslovima, bilo da su lokalni ili globalni, preduzeća i kompanije često preduzimaju mere smanjivanja broja zaposlenih usled neophodnosti očuvanja poslovne stabilnosti. Ono što razlikuje uspešne menadžere i lidere, jeste odnos prema problemu.
Read more »
U intervjuu za NIN s kraja prošle godine, Olja Ivanjicki je objasnila da joj je Beograd važan jer se iznad njega nalazi Kapija vremena. “To je duhovna vertikala pred kojom nema prepreke u mišljenju i zato se u Beogradu najbolje misli“ – rekla je.
Read more »
Kad god da ga pitate: ’’Kako si ?’’, Luka Mijatović, legenda Radio Beograda 202, renesansni čovek, novinar, urednik i umetnik, odgovara na isti način: ’’Čuvam duh’’. Uvek ga rado sretnem i svaki put me njegov odgovor asocira na izreku: ’’Boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka’’. Zato i čuva duh. U godini preduzetništva u Srbiji, bilo bi dobro da oni koji su svoj duh odavno aktivirali, zaigraju u prvoj ligi, kako je to slikovito objasnio gdin Marko Čadež, Predsednik Privredne komore Srbije.
Read more »
Narodne poslovice nikada ne izlaze iz mode, iako ih sve manje koristimo u svakodnevnoj komunikaciji. ’’Um caruje, snaga klade valja’’ jedna je od onih koje bi mogle ilustrovati pouku koju pamtim i koja je u osnovi našeg koncepta. ’’Ne pobeđuje snaga, nego tehnika’’ rekao mi je kao poentu jednog svog ličnog iskustva, davnih dana moj deda Mirko. I to je pouka na koju mislim. Moj deda je inače bio odličan rvač.
Read more »
U svetu danas ne postoji uspešna kompanija bez strateških komunikacija kao aktivne menadžerske funkcije. Stručnjaci za strateške komunikacije su danas u vrhu upravljačkih struktura kompanija bez obzira da li je to u formi direktora/sektora za korporativne poslove i komunikacije ili u formi spoljnog konsultanta za ovu oblast.
Read more »
’’Veliki umovi misle drugačije’’ izjavila je Pernil Spirs Lopez, nekadašnja direktorka kompanije Ikea za Severnu Ameriku, u intervjuu koji je nedavno objavljen na portalu Entrepreneur i naglasila: ’’Preduzetnici i njihovi poslovi upadaju u problem kada preovlada grupno razmišljanje’’.
Read more »
Na jednom od prvih treninga iz oblasti komunikacija, čula sam sam duhovitu rečenicu koju pamtim i dan danas: ’’Koliko god da je strašan problem koji zadesi vašu kompaniju o njegovom javnom aspektu nikako ne smete razmisljati sa pozicije ’’sh.t happens’’. Žena koja je ležerno izgovorila ovu slikovitu poruku, bila je jedna simpatična Amerikanka i veoma iskusan profesionalac.
Read more »
Kriza je ozbiljan izazov za normalno odvijanje poslovanja i ugled kompanije. Na prvi pogled ona može biti vrlo inspirativna ali čim nastane, brzo postaje jasno da traži stručan i nesebičan angažman, kao i da ne postoje nikakve garancije da će se sve završiti bez ozbiljnijih posledica.
Read more »
Periodi globalnih gibanja traju duže nego što smo pretpostavljali i postaju sve složeniji. Borba za mesto pod suncem postaje teža i neizvesnija. Izvesno je da će nešto morati da se menja. Gde se mi nalazimo u tom opštem globalnom metežu i šta nam je činiti!? Mislimo li mi o tome valjano, pitam se.
Read more »
Na konferenciji za novinare održanoj 14. januara 2016. godine, srpski premijer je slikovito predstavio razloge koji su ga opredelili za donošenje odluke u korist održavanja vanrednih parlamentarnih izbora: Politika nije matematika, rekao je. Da je poslao efektnu poruku pokazuje učestalo pominjanje ove izjave u analizama po raznim medijima, ali i jedna zanimljivost.
Read more »
Ako izumemo razvijena tržišta sa kojih je doputovala naša profesija, zaposlene u stranim i domaćim kompanijama koje hvataju korak sa svetom, kolege iz konsultantskog posla i kolege iz medija, stručnjacima za strateške komunikacije i dalje veliki problem predstavlja pronalaženje sažetog i jezgrovitog objašnjenja onoga čime se bave.
Read more »
Prvi stepenik na putu ka cilju jeste njegova jasna formulacija. Isto važi i za uspešno komuniciranje. I jedno bez drugog nije moguće. To zvuči kao opšte mesto. Ali, svakodnevnica pokazuje da to baš nije jednostavno. Ukoliko se držite sledeća četiri koraka, vaš put ka uspešnom ostvarenju poslovnih ciljeva, podržanih efikasnom komunikacijom, može biti lakši.
Read more »
Nov koncept konsultantske usluge formulisali smo početkom 2015. godine, nakon dvanaest godina rada u poslu komunikacija. Start sa nove platforme rešili smo da podržimo prezentacijom na internetu. Otvorili smo FB profil firme i u potpunosti promenili koncept i dizajn našeg web site-a.
Read more »
Na skupu u Privrednoj komori Srbije pod nazivom ’’Srbija na novom putu svile’’ januara 2016. godine, njegova ekselencija Ambasador Narodne Republike Kine, obratio se prisutnima na odličnom srpskom jeziku. Da njegova ekselencija Li Mančang izvrsno govori naš jezik, dobro je poznato. Ono što je bilo posebno zanimljivo jeste komfor u verbalizaciji misli na srpskom jeziku.
Read more »
Dolazak do ciljnog odredišta poslovne strategije je veoma često u fokusu naših konsultantskih aktivnosti. Suština tog fokusa je da iz zone komunikacija na kvalifikovan i efikasan način pomognemo da naše partneri sigurno stignu do postavljenog cilja.
Read more »
Na međunarodnoj konferenciji za udruženja pacijenata iz regiona Istočne Evrope, Bliskog Istoka i Afrike, od 30. novembra do 1. decembra 2015. godine u Istanbulu, imala sam čast i zadovoljstvo da učestvujem i doprinesem unapređenju rezultata ovih organizacija.
Read more »
We are here to refresh your regular business routine with our strong entrepreneurial spirit, mature knowledge and great experience!
Read more »
Iz iskustva stečenog u prethodnoj deceniji rada, zaključili smo da su uspešne strategije one koje su rezultat dobro usklađene primene korporativnog znanja, korporativne snage i pravilnog razumevanja lokalnog ambijenta.
Read more »
Želimo vam dobrodošlicu na našu novu web prezentaciju i na naš blog! Ukoliko je ovo vaše prvo upoznavanje sa konsultantskim timom Profession Group-a, sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da ćete na ovoj web adresi biti u prilici da se informišete o usluzi koja je rezultat više od jedne decenije kontinuiranog rada i razvoja.
Read more »