Vodiči u tržišnom lovištu

Dolazak do ciljnog odredišta poslovne strategije je veoma često u fokusu naših konsultantskih aktivnosti. Suština tog fokusa je da iz zone komunikacija na kvalifikovan i efikasan način pomognemo da naše partneri sigurno stignu do postavljenog cilja.

Prvi korak

Analiza poslovnog ambijenta i pouzdana procena trendova, jedno je od naših polja ekspertize u domenu strateškog savetovanja. To u praktičnom smislu znači da definišemo ključne zone u opštem poslovnom ambijentu, identifikujemo ključne subjekte koji ga opredeljuju, analiziramo međusobnu interakciju ključnih subjekata i svih ostalih učesnika, ustanovljavamo nosioce procesa i trendova i definišemo pozicije.

Osnovna namena ove analize jeste kreiranje jasne, precizne i upotrebljive slike ambijenta koja našim klijentima koristi za pravilno razumevanju trenutka i konteksta u kojima komuniciraju, pozicioniraju i realizuju svoje poslovne ciljeve. Da li je moguće proizvesti preciznu i pouzdanu analizu ovakve vrste u tranzicionim i turbulentnim uslovima !? Svakako da jeste. Da li to čine uspešne domaće i strane kompanije !? Pouzdano znamo da čine. Čemu onda služe naše analize !? Filtriranju svih prepoznatih aktera, faktora, procesa i trendova sa ciljem odabira najrelevantnijih za strateško odlučivanje.

U nestabilnim i tranzicionim uslovima strateško odlučivanje predstavlja veliki izazov i zahteva nedvosmisleno liderstvo. Naše polje interesovanja je da konsultujemo sisteme koji se ne plaše izazova i koji imaju lidere koji od nas traže maksimum našeg znanja i sposobnosti da kvalifikovano odgovorimo izazovu.

Drugi korak

Analiza poslovnog ambijenta podrazumeva i identifikaciju ključnih nosioca odnosno kreatora tokova i trendova. U užem smislu to su oni faktori i akteri koji najneposrednije utiču na pravila i tok tržišnog konteksta a u širem smislu to su oni koji tržišnu utakmicu determinišu na indirektan način. Precizno utvrđivanje faktora i aktera i njihovo pravilno raspoređivanje na tržišnom terenu zahteva dobro poznavanje konkretne industrijske oblasti u kojoj se vrši konsultovanje, regulatornog okvira koji je reguliše kao i konkurencije i drugih relevantnih aktera koji na direktan ili indirektan način utiču na poslovanje i ostvarivanje poslovnog rezultata.

Da li je moguće pouzdano utvrditi sve aktere, pravilno ih rasporediti i kreirati izvodljivu mapu kretanja ka željenom cilju !? Naše iskustvo pokazuje da je moguće. Da li ovde govorimo o tzv. stake holder mapping-u!? Da. Da li ovo mapiranje redovno čine uspešne kompanije!? Naravno. Šta je dodatna vrednost naše konsultantske usluge u ovom domenu? Pre svega, neutralnost koja unapređuje preciznost i objektivnost. Istovremeno, inovativnost koja proizilazi iz našeg ugla gledanja. On nije samo objektivan. Po prirodi naše pozicije, on omogućava sagledavanje šire slike i novih mogućnosti.

Prvo iskušenje

U konsultantskom poslu ove vrste postoje dva rizika za uspeh u primeni analiza koje smo pomenuli. Prvi je pojednostavljivanje a drugi je nedoslednost. Oba su najčešće uslovljena onim što mi u našem konsultantskom timu zovemo ’’tržišna nervoza’’. Ona proizvodi sklonost da se pronalaze tzv. prečice u kreiranju odnosa sa ključnim akterima u poslovnom ambijentu ili da ’’gube tempo’’ u praćenju strateški definisanih pravaca.

Pobeda iskušenja nazvanog ’’tržišna nervoza’’ rezultat je širokog spektra tranzicionih anomalija. U sudaru poslovnih ciljeva sa realnošću nestabilnog i promenljivog ambijenta, veoma lako se gubi strpljenje i sigurnost da će projektovana mapa puta i doslednost u njenom ispunjavanju dovesti do željenog rezultata.

Istina je međutim sledeća – svaka dobro projektovana strateška mapa puta je zasnovana na precizno utvrđenoj slici stanja i dobroj proceni budućih kretanja. Potom, svaka dobra strategija ostavlja prostor za amortizovanje neplaniranih okolnosti, kako u pozitivnom tako i u negativnom smislu. Ukratko, ona mora biti dovoljno elastična i fleksibilna da bi bila ostvariva. Što praktično znači da mora biti sposobna da amortizuje najveći broj udaraca, koji jednostavno moraju biti očekivani. Svako ko želi da bude uspešan mora da računa na izvesnost da će biti ’’izazivan’’ na različite načina, iz različitih pravaca i sa različitih platformi.

Drugo iskušenje

Ključni faktor u uspostavljanju produktivnih odnosa u konsultantskom poslu je poverenje. U vremenu formalizovanih i primenjenih standarda, kvalitet i pouzdanost ne bi trebalo da budu pod znakom pitanja, i uglavnom nisu jer internacionalne kompanije imaju mehanizme kojim utvrđuju stvarno stanje stvari kod svojih lokalnih partnera. Poverenje je nešto što se rađa u neposrednom odnosu između ljudi.

Nije neophodno da poverenje bude prevashodno rezultat dobre lične procene. Ono može biti podržano uvidom i razumevanjem kvaliteta prethodno obavljenog posla (uvidom u tzv. reference). I dobro je ako lični osećaj bude upotpunjen validnim pratećim referencama. Naše iskustvo pokazuje da je ovo najčešći slučaj.

Ali, ono što utiče na nivo i intenzitet poverenja, u velikoj meri jesu okolnosti koje uslovljavaju započinjanje saradnje sa konsultantskim timom. Najviši stepen poverenja se uspostavlja u okolnostima kada se za konsultantskom uslugom poseže tokom krize u odnosima sa okruženjem. Zahvaljujući sposobnosti da kvalifikovano, efikasno i dugoročno saniramo ovakve vrste kriza, u našem portfoliju su se našle vredne reference. Jednom dokazana pouzdanost u rešavanju problema gradi poverenje na veoma čvrstim temeljima.

Kada se stvari vrate na normalu a potreba za ostvarivanjem zavidnih tržišnih rezultata postane dominantni parametar, javlja se novo iskušenje za međusobno poverenje. Naše iskustvo pokazuje da je u normalnom režimu saradnje od ključne važnosti dobro razumevanje mesta i uloge savetodavne usluge koju pružamo. Oni koji razumeju da je naša pozicija savetodavna i strateška i da je ključna korist koju stvaramo, pravilna, upotrebljiva i održiva procena, nemaju razloga za rezervu. Svako mešanje uloga, međutim, stvara iskušenje u vidu rađanja očekivanja koja ne mogu biti zadovoljena.

Imperativ konsultantskog posla je pružanje kvalifikovanih i upotrebljivih saveta. Njih nema bez sposobnosti posmatranja, dobre moći zapažanja i potrebnih znanja.

Osnova konkurentnosti u konsultantskom poslu su održivost rešenja i inovativnost. Iznad svega, međusobno poverenje. Ako je ono zasnovano na dobroj prethodnoj proceni, uvidom u reference i pozitivnom iskustvu kada je bilo teško, nema razloga da tako ne bude i kada se sagledavaju uobičajeni tržišni izazovi.

Tajna zajedničkog uspeha

Tajna uspeha u korišćenju konsultantske usluge u oblasti strateškog savetovanja kojim se bavimo, jeste u prepoznavanju njegove funkcije. Dobro savetovanje u strateškoj zoni podrazumeva neprekidno posmatranje, predviđanje i blagovremeno reagovanje prema onome što je vredno pažnje. To je pre svega misaona aktivnost i na jedan veoma specifičan način, operativna podrška.

Slikovito rečeno, u kompleksnim tržišnim uslovima, neretko liči na posao vodiča u egzotičnim lovištima koji pomaže pasioniranim lovcima da na siguran način ulove vrednu divljač uz potpuno uvažavanje svih preduslova legalnosti tog poduhvata i zakona prirode.
Svaki put kada se nađem privatno u Londonu, prvo što uradim je poseta hramu savremene umetnosti -Tate Modern Gallery. Ponekad se prethodno obavestim koju od posebnih izložbi mogu da očekujem, ali dešava se da jednostavno sve to preskočim i prepustim se iznenađenju. Na tom mestu jednostavno nema promašaja a malo ignorisanja svih mogućnosti prethodnog obaveštavanja čini život spontanijim i lepšim.
Read more »
Nedavno sam primetila zanimljivu tezu na Linkedin-u: ’’Ako želite svakoga da učinite srećnim nemojte biti lider – budite prodavac sladoleda’’. Neko je u komentaru primetio da bi se ova teza mogla osporiti i dokazati kao netačna. Naravno, sve zavisi od ugla gledanja. Ali, mislim da se u ovoj tezi nalazi zanimljiva pouka vredna pažnje.
Read more »
Verovatno vam se dogodilo da ne uspevate da postignete željeni cilj jer druga strana bez koje to ne bi bilo moguće, ne razume vašu poziciju, potrebe ili nameru. Kako niko od nas ne može bez interakcije sa okruženjem, važno je da radimo na sopstvenoj sposobnosti da budemo shvaćeni na način koji će nam omogućiti da sa istim tim okruženjem budemo u razmeni koja će biti obostrano korisna i dinamična.
Read more »
Upravljanje reputacijom je veoma važan aspekt u međunarodnom poslovanju. Što veći sistem, što uspešnije poslovanje, što veći i kompleksniji tržišni spektar koji obuhvataju aktivnosti jedne kompanije, to su oblikovanje, izgradnja i očuvanje reputacije važniji i bliži u uticaju na sveukupni poslovni uspeh. Ova praksa postoji već dugo i na našem tržištu i razvijena je kako u korporativnom sektoru tako i u drugim privrednim sektorima koji čine celinu naše poslovne i privredne zajednice. Takođe, u skladu sa svetskom praksom ali i potpuno logično, upravljanje reputacijom čelnih ljudi poslovnih sistema, aktivna je oblast i kod nas.
Read more »
Odgovarajući na temu ’’Kada bih vladao svetom’’ čuveni pisac i intelektualac Umberto Eko je u najnovijem broju Nedeljnika, na temu stanja visokog obrazovanja u Italiji, rekao: ’’Sada su prve tri godine fakulteta previše lake – studenti uopšte ne moraju da čitaju knjige duže od stotinu strana. Oni koji su na vlasti moraju da shvate da je neophodno da budeš izazvan da bi odrastao.Kada sam ja studirao, čitao sam na hiljadu stranica i nije mi ništa bilo!’’
Read more »
U izazovnim ili otežanim tržišnim uslovima, bilo da su lokalni ili globalni, preduzeća i kompanije često preduzimaju mere smanjivanja broja zaposlenih usled neophodnosti očuvanja poslovne stabilnosti. Ono što razlikuje uspešne menadžere i lidere, jeste odnos prema problemu.
Read more »
U intervjuu za NIN s kraja prošle godine, Olja Ivanjicki je objasnila da joj je Beograd važan jer se iznad njega nalazi Kapija vremena. “To je duhovna vertikala pred kojom nema prepreke u mišljenju i zato se u Beogradu najbolje misli“ – rekla je.
Read more »
Pozicija tržišnog lidera znači početak ozbiljne borbe za njeno očuvanje. Sastavni deo te borbe je procena snage i verovatnoće da li će i kada, oni koji takođe trče istu trku, uspeti da vas sustignu. Za opstanak na vrhu nema garancija, on podjednako zavisi od vas ali i od onih koji teže istom dometu.
Read more »
Kad god da ga pitate: ’’Kako si ?’’, Luka Mijatović, legenda Radio Beograda 202, renesansni čovek, novinar, urednik i umetnik, odgovara na isti način: ’’Čuvam duh’’. Uvek ga rado sretnem i svaki put me njegov odgovor asocira na izreku: ’’Boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka’’. Zato i čuva duh. U godini preduzetništva u Srbiji, bilo bi dobro da oni koji su svoj duh odavno aktivirali, zaigraju u prvoj ligi, kako je to slikovito objasnio gdin Marko Čadež, Predsednik Privredne komore Srbije.
Read more »
Narodne poslovice nikada ne izlaze iz mode, iako ih sve manje koristimo u svakodnevnoj komunikaciji. ’’Um caruje, snaga klade valja’’ jedna je od onih koje bi mogle ilustrovati pouku koju pamtim i koja je u osnovi našeg koncepta. ’’Ne pobeđuje snaga, nego tehnika’’ rekao mi je kao poentu jednog svog ličnog iskustva, davnih dana moj deda Mirko. I to je pouka na koju mislim. Moj deda je inače bio odličan rvač.
Read more »
U svetu danas ne postoji uspešna kompanija bez strateških komunikacija kao aktivne menadžerske funkcije. Stručnjaci za strateške komunikacije su danas u vrhu upravljačkih struktura kompanija bez obzira da li je to u formi direktora/sektora za korporativne poslove i komunikacije ili u formi spoljnog konsultanta za ovu oblast.
Read more »
’’Veliki umovi misle drugačije’’ izjavila je Pernil Spirs Lopez, nekadašnja direktorka kompanije Ikea za Severnu Ameriku, u intervjuu koji je nedavno objavljen na portalu Entrepreneur i naglasila: ’’Preduzetnici i njihovi poslovi upadaju u problem kada preovlada grupno razmišljanje’’.
Read more »
Na jednom od prvih treninga iz oblasti komunikacija, čula sam sam duhovitu rečenicu koju pamtim i dan danas: ’’Koliko god da je strašan problem koji zadesi vašu kompaniju o njegovom javnom aspektu nikako ne smete razmisljati sa pozicije ’’sh.t happens’’. Žena koja je ležerno izgovorila ovu slikovitu poruku, bila je jedna simpatična Amerikanka i veoma iskusan profesionalac.
Read more »
Kriza je ozbiljan izazov za normalno odvijanje poslovanja i ugled kompanije. Na prvi pogled ona može biti vrlo inspirativna ali čim nastane, brzo postaje jasno da traži stručan i nesebičan angažman, kao i da ne postoje nikakve garancije da će se sve završiti bez ozbiljnijih posledica.
Read more »
Periodi globalnih gibanja traju duže nego što smo pretpostavljali i postaju sve složeniji. Borba za mesto pod suncem postaje teža i neizvesnija. Izvesno je da će nešto morati da se menja. Gde se mi nalazimo u tom opštem globalnom metežu i šta nam je činiti!? Mislimo li mi o tome valjano, pitam se.
Read more »
Na konferenciji za novinare održanoj 14. januara 2016. godine, srpski premijer je slikovito predstavio razloge koji su ga opredelili za donošenje odluke u korist održavanja vanrednih parlamentarnih izbora: Politika nije matematika, rekao je. Da je poslao efektnu poruku pokazuje učestalo pominjanje ove izjave u analizama po raznim medijima, ali i jedna zanimljivost.
Read more »
Ako izumemo razvijena tržišta sa kojih je doputovala naša profesija, zaposlene u stranim i domaćim kompanijama koje hvataju korak sa svetom, kolege iz konsultantskog posla i kolege iz medija, stručnjacima za strateške komunikacije i dalje veliki problem predstavlja pronalaženje sažetog i jezgrovitog objašnjenja onoga čime se bave.
Read more »
Prvi stepenik na putu ka cilju jeste njegova jasna formulacija. Isto važi i za uspešno komuniciranje. I jedno bez drugog nije moguće. To zvuči kao opšte mesto. Ali, svakodnevnica pokazuje da to baš nije jednostavno. Ukoliko se držite sledeća četiri koraka, vaš put ka uspešnom ostvarenju poslovnih ciljeva, podržanih efikasnom komunikacijom, može biti lakši.
Read more »
Nov koncept konsultantske usluge formulisali smo početkom 2015. godine, nakon dvanaest godina rada u poslu komunikacija. Start sa nove platforme rešili smo da podržimo prezentacijom na internetu. Otvorili smo FB profil firme i u potpunosti promenili koncept i dizajn našeg web site-a.
Read more »
Na skupu u Privrednoj komori Srbije pod nazivom ’’Srbija na novom putu svile’’ januara 2016. godine, njegova ekselencija Ambasador Narodne Republike Kine, obratio se prisutnima na odličnom srpskom jeziku. Da njegova ekselencija Li Mančang izvrsno govori naš jezik, dobro je poznato. Ono što je bilo posebno zanimljivo jeste komfor u verbalizaciji misli na srpskom jeziku.
Read more »
Na međunarodnoj konferenciji za udruženja pacijenata iz regiona Istočne Evrope, Bliskog Istoka i Afrike, od 30. novembra do 1. decembra 2015. godine u Istanbulu, imala sam čast i zadovoljstvo da učestvujem i doprinesem unapređenju rezultata ovih organizacija.
Read more »
We are here to refresh your regular business routine with our strong entrepreneurial spirit, mature knowledge and great experience!
Read more »
Iz iskustva stečenog u prethodnoj deceniji rada, zaključili smo da su uspešne strategije one koje su rezultat dobro usklađene primene korporativnog znanja, korporativne snage i pravilnog razumevanja lokalnog ambijenta.
Read more »
Želimo vam dobrodošlicu na našu novu web prezentaciju i na naš blog! Ukoliko je ovo vaše prvo upoznavanje sa konsultantskim timom Profession Group-a, sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da ćete na ovoj web adresi biti u prilici da se informišete o usluzi koja je rezultat više od jedne decenije kontinuiranog rada i razvoja.
Read more »